Έργα Σχολείων & Εκπαιδευτικών

Σας προσκαλώ να μοιραστείτε μαζί μας τις δράσεις σας στο μάθημα των αγγλικών στέλνοντάς μου τις σχετικές ανακοινώσεις σας.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα πρώτο δείγμα των συνεργασιών μου με εκπαιδευτικούς ΠΕ06 & σχολεία της περιοχής μας κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Η κυρία Βασιλοπούλου, εκπαιδευτικός ΠΕ06 στο 3ο Γυμνάσιο Αχαρνών και πρέσβυρα eTwinning στην Ανατολική Αττική και τη Β’ Αθηνών πραγματοποίησε 5 ημερίδες για την παρουσίαση της δράσης eTwinning με σκοπό να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τις πλούσιες και ποικίλες δυνατότητες που παρέχονται για επαγγελματική ανάπτυξη και συνεργασία με σχολεία της Ευρώπης και όχι μόνο.

Ο Διευθυντής του 4ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, κ. Κώνστας, φιλοξένησε μια διαφορετική επιμορφωτική συνάντηση με εκπαιδευτικούς ΠΕ06 της ευρύτερης περιοχής και μας ξενάγησε στο σχολείο όπου μας έδειξε πώς υιοθέτησε τις ιδέες της κ. Χρύσας, μιας εκπαιδευτικού ΠΕ06 που είχε υπηρετήσει παλιότερα στο σχολείο. Έτσι τα παιδιά χρησιμοποιούν διάφορα παιδαγωγικά παιχνίδια στον ελεύθερο χρόνο των διαλειμμάτων και μέσα από τους κανόνες ενδυναμώνεται η ομάδα, η συμμετοχικότητα και η συνεργασία, μειώνονται οι αντιπαραθέσεις και οι εγωιστικές συμπεριφορές. Μειώθηκαν ακόμα και τα ατυχήματα στην αυλή!

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παιανίας μας προσκάλεσε στο Γηροκομείο «Στέγη Αγάπης» στην Παιανία όπου όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί με την καθοδήγηση του κ. Λυκοτραφίτη φτιάξαμε πασχαλινές κατασκευές μαζί με τους ηλικιωμένους. Συμμετείχε και η υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, Sia Kyriakakos.

Κείμενο του εκπαιδευτικού Στέλιου Λυκοτραφίτη, ΠΕ08

Το Δημοτικό Σχολείο Τύμβου Μαραθώνα με τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών και τον συντονισμό της Διευθύντριας, κυρίας Αναστασοπούλου μας προσκάλεσε να μας δείξει μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπου τα αγγλικά ήταν παντού, στην τάξη, στο προαύλιο, στο μάθημα των εικαστικών, της θεατρικής αγωγής, της φυσικής αγωγής. Μέχρι και στα κεράσματά τους! Τη δράση αυτή στήριξε το 5ο ΠΕΚΕΣ και οι συνάδελφοι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου.

Η κυρία Γιαννακοπούλου Βασιλική, εκπαιδευτικός ΠΕ06 εστίασε στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των μαθητών της Ε’ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης με στόχο να μειώσουν τη χρήση του πλαστικού μπουκαλιού στο σχολείο και στην καθημερινή τους ζωή. Στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές παρουσίασαν το έργο τους μέσα από ένα μικρό δρώμενο για την Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων και η Διευθύντρια, κ. Μαργιόρα μας προσκάλεσαν στη δροσερή καλοκαιρινή γιορτή στο τέλος της σχολικής χρονιάς και θαυμάσαμε τα πολλά τους ταλέντα, μουσικά, θεατρικά και γλωσσικά!

Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn