Uncategorized,  Δευτεροβάθμια

Εκδήλωση: “Celebrating Black History Month: The Civil Rights Movement”

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας, Δρ. Ευαγγελία Χρ. Καραγιάννη, σε συνεργασία με την κ. Μαρκέλλα Καράγιωργα από το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, διοργάνωσαν μια σημαντική εκδήλωση με θέμα “Celebrating Black History Month: The Civil Rights Movement” στην Αίθουσα Συνιδιοκτησίας Παιανίας.

Στην εκδήλωση, προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Dr. Emmanuel Epongo, ο οποίος ανέλυσε τον αγώνα των μαύρων για ισότητα και πολιτικά δικαιώματα και υπογράμμισε τη σημασία των ανθρώπινων αξιών. Η ομιλία καθήλωσε τους περίπου 150 παρευρισκόμενους, στους οποίους περιλαμβάνονταν σύμβουλοι εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, καθώς και μαθητές και μαθήτριες από το Δημοσθένειο Γενικό Λύκειο Παιανίας, το 2ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών, το 2ο Γενικό Λύκειο Γλυκών Νερών, το Γενικό Λύκειο Σπάτων και το 1ο Γενικό Λύκειο Καλυβίων.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, επίσης, ο κ. Αθανάσιος Μιχαλόπουλος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, και η κ. Χατζηχαραλάμπους εκ μέρους του κ. Κωνσταντίνου Παπαχρήστου, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και τη σημασία της.

Οι μαθητές/μαθήτριες  και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την αγγλική γλώσσα σε αυθεντικό περιβάλλον και να υποβάλουν ερωτήματα στον ομιλητή.

Η εκδήλωση “Celebrating Black History Month: The Civil Rights Movement” αποτέλεσε μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία και προσπάθεια σύνδεσης του προγράμματος σπουδών του μαθήματος της αγγλικής γλώσσας με την καλλιέργεια κριτικής σκέψης και διαλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn